El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha reaccionat via Twitter a la decisió de la militància de Junts d'abandonar el Govern. I ho ha fet, tot assegurant que "és el suïcidi del 52%", en referència al percentatge de diputats independentistes al Parlament. El diputat espanyolista també ha assenyalat que "el procés ha dinamitat per la meitat l'antiga Convergència". Passi el que passi amb el Govern, és el suïcidi del “52%”.

🔴 Consulta Junts, última hora dels resultats i la crisi de Govern
 

A més, en la piulada, Carrizosa també ha carregat contra el PSC per allargar la mà a ERC per governar Catalunya: "Els socialistes garanteixen “estabilitat”. Nosaltres garantim oposició al separatisme a terminis d'ERC, lleialtat als catalans i la resta dels espanyols".

02 Tuit Carrizosa
 

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, també ha fet una piulada sobre el trencament entre Junts i ERC. Concretament, Arrimadas ha criticat les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, en què defensa el diàleg amb ERC per donar estabilitat al Govern. "'Estabilitat' perquè segueixin trepitjant drets a l'escola catalana i a la universitat. 'Estabilitat' per continuar sumint Catalunya en una crisi institucional i una ruïna econòmica. ERC segueix i el PSC es postula com a crossa", ha piulat. 

Tuit Arrimadas
Tuit Arrimadas

Jéssica Albiach reacciona a la marxa de Junts

La decisió de Junts de trencar el govern de coalició obre un nou escenari en la política catalana. En aquest sentit, la presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha fet una piulada sobre la decisió de Junts de trencar la coalició de Govern: "Dos anys perduts i un govern trencat, enmig d'una crisi econòmica, mai és una bona notícia. La ciutadania necessita governs forts i estables. A partir d’avui s'obre una nova oportunitat de posar Catalunya en marxa amb una majoria progressista". Així, la dirigent dels comuns ha obert la porta a sumar una majoria alternativa que aglutini les esquerres. 

AlbiachTuit
 

D'altra banda, en declaracions a TV3, Albiach no ha tancat la porta a una eventual entrada al Govern. En aquesta línia, ha indicat que, si es dona aquesta possibilitat, s'haurà de debatre internament. I respecte al futur de l'executiu català, ha apuntat que "ara, el més important és veure què diu el president, que fa massa dies que el veiem pendent de Junts".