"Hi ha alguns diputats que no volen treballar, que són uns ganduls i que avui s'han buscat una excusa per no venir". Així ha reaccionat el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, després que els diputats de JxCat, ERC i la CUP hagin abandonat les comissions parlamentàries que s'estaven duent a terme aquest dimecres com a senyal de protesta per les detencions contra els alcaldes de Celrà i Verges i altres membres dels CDR

Carrizosa ha acusat els diputats independentistes de "boicotejar" el Parlament i de "vulnerar els drets dels ciutadans" i han anunciat que enviaran una queixa al president de la cambra, Roger Torrent, perquè emprengui mesures per sancionar-los per incompareixença. Segons Cs, no assistir en una comissió de la que ets membre és un incompliment del codi de conducta.

Els independentistes han abadonat les comissions després que la Policia Nacional hagi detingut aquest dimecres per desordres públics almenys sis persones: l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, - tots dos de la CUP- i diversos membres dels CDR.