El secretari de comunicació de Ciutadans a Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha demanat al candidat del PSC, Salvador Illa, que es pronunciï sobre la proposta de la formació taronja d'una aliança de Govern entre tots dos, si donen els números, liderada per Carlos Carrizosa. En declaracions als mitjans des de l'hospital Mútua de Terrassa, Martín Blanco ha assenyalat que Illa hauria d'aclarir la seva predisposició a aquest pacte amb Cs per a l'electorat del PSC pugui votar "amb informació" sobre les futures aliances que té en ment el partit.

"De la mateixa forma que Ciutadans ha explicat amb noblesa i honestedat amb qui pactaria, ens agradaria saber si el PSC i Illa rebutgen la hipòtesi de formar executiu amb Ciutadans en un Govern liderat per Carlos Carrizosa", ha assenyalat. Segons el diputat de Cs, "seria important (saber-ho) per a la claredat dels votants i que puguin prendre una decisió informada".

Martín Blanco ha apostat per un bon resultat de la seva formació a les eleccions del 14-F "per no donar ni tan sols l'opció de triar el PSC" entre aliar-se amb ells "o posar-se als peus dels cavalls al costat d'ERC" i tornar a repetir un tripartit com el de 2003 o 2007, aliances que per a Cs van ser "el trampolí del procés".

Per al diputat taronja, Cs "comparteix moltes coses amb l'electorat del PSC". "Considerem que als electors del PSC els agradaria pensar que el seu partit serà capaç d'arribar a acords amb formacions com Ciutadans, un partit reformista, de centre, liberal i lleial amb la resta dels espanyols", ha afegit.

El desavantatge d'Illa

D'altra banda, a propòsit de la decisió aquesta setmana d'Illa de retirar-se del càrrec de ministre per centrar-se en la candidatura del PSC a les eleccions catalanes, Martín Blanco ha dit que "arriba tard" i hauria d'haver-se produït "fa setmanes".

Preguntat sobre si haver ocupat aquest càrrec no representa un avantatge sobre altres candidats a la Generalitat, el diputat de Cs ha dit que "tot el contrari" perquè la gestió d'Illa, segons ell, "ha estat millorable" i en alguns moments "calamitosa" i marcada per la seva "falta de lideratge".