El portaveu adjunt de C’s al Parlament, Fernando de Páramo, ha definit el Govern de Carles Puigdemont com una "màquina de perdre referèndums".

A poc més de 24 hores perquè arrenqui el debat sobre la qüestió de confiança que el president Puigdemont ha plantejat al Parlament, i amb la incògnita de saber si el president anunciarà o no la convocatòria d’un referèndum, De Páramo ha assegurat que Puigdemont està sol.

“Fonts del govern ja han anunciat que el gran projecte de Puigdemont és un referèndum. Puigdemont vol anar celebrant referèndums fins que surti el que a ell li interessa, va fent un referèndum rere un altre fins que el resultat li vagi bé”, ha retret.

“A Puigdemont ja li van dir les urnes ara fa un any que la majoria dels ciutadans de Catalunya volen seguir essent espanyols”, ha afirmat.

Segons C’s, és preocupant la manca de credibilitat amb què el president afronta la qüestió de confiança. “No compta ni amb l’estabilitat dels seus socis, de la CUP i d’Esquerra. Però encara és més greu que no tingui ni l’estabilitat ni la confiança dels membres del Govern”, ha apuntat en al·lusió al conseller de Cultura, Santi Vila.

La incapacitat de garantir un govern estable, segons De Páramo, condueix a “un ridícul polític” en el qual hem de votar la qüestió de confiança.  

Pèrdua de centralitat

De Páramo també ha retret al PDC que hagi perdut "la centralitat" i ha criticat que Jordi Turull hagi dit que cal tenir "mentalitat de conflicte". "Aquesta és l'actitud de Convergència?", s'ha preguntat.