El Comitè Permanent de Ciutadans ha iniciat un expedient d'expulsió contra el seu exportaveu a les Corts Valencianes i excoordinador autonòmic del partit, Toni Cantó, per presentar-se a les eleccions del proper 4 de maig a la Comunitat de Madrid en la llista del PP. Aquest fet es produeix dotze dies després d'incorporar-se a la llista que encapçala Isabel Díaz Ayuso.

Així ho ha anunciat el portaveu de l'Executiva de Ciutadanss i candidat a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Edmundo Bal, que ha indicat que la decisió s'ha pres en la reunió que el Comitè Permanent ha mantingut aquest dilluns. Segons ha declarat en roda de premsa, l'expedient d'expulsió contra Toni Cantó segueix el procediment establert als Estatuts del partit, "com passaria amb qualsevol altre afiliat".

Fonts de Ciutadans han precisat que el Comitè Permanent també ha determinat que sigui la Comissió de Règim Disciplinari la que resolgui l'expedient sancionador obert pel que es considera una infracció agreujada.

El secretari de Comunicació de la formació taronja, Daniel Pérez Calvo, ja va dir la setmana passada que no es faria cap "distinció" en el cas de Toni Cantó i que se li aplicarien les normes de Ciutadans, que preveuen l'expulsió d'aquells militants que decideixin pel seu compte presentar-se a unes eleccions en les llistes d'un altre partit polític. Pérez va manifestar la seva estranyesa pel fet que Cantó no es donés de baixa com a afiliat de Ciutadans després d'haver deixat clara la seva intenció d'unir-se a la candidatura de la 'popular' Isabel Díaz Ayuso.

L'excoordinador de Cs al País Valencià va anunciar el passat 15 de març que deixava els seus càrrecs en la formació taronja i renunciava al seu escó a les Corts Valencianes. Ho va comunicar després d'abandonar la reunió de l'Executiva estatal, on va criticar l'estratègia de Inés Arrimadas en relació amb les mocions de censura presentades contra el PP a la Regió de Múrcia i a l'Ajuntament de la ciutat, que van portar Díaz Ayuso a trencar amb Cs a Madrid i convocar eleccions anticipades.

Després d'elogiar públicament la presidenta madrilenya i expressar la seva voluntat de fer campanya pel Partit Popular, Cantó va ser incorporat a la candidatura dels 'populars', on figura al cinquè lloc com a independent.