El portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha considerat que la dimissió aquest dilluns del lletrat major del Parlament i exsecretari general d'ERC, Joan Ridao, prova la "inestabilitat institucional i política que suposa el separatisme".

En declaracions davant dels mitjans aquest dissabte, dies després que el Parlament rebutgés investir president de la Generalitat a Pere Aragonès (ERC) en segona volta, Martín Blanco ha dit que la dimissió "és una demostració més de fins a quin punt la tensió del separatisme acaba generant una degradació institucional immensa".

"Quan un té un mínim de sentit comú, un mínim de responsabilitat, un mínim de contacte amb la realitat jurídica vigent, no li queda cap altre remei que apartar-se davant de la possibilitat de cremar-se per la degradació institucional", ha assegurant lloant a Ridao i donant per fet que la seva dimissió és a causa de la política institucional de l'independentisme.

A més, ha criticat les declaracions que va fer aquest dimecres a Catalunya Ràdio el secretari de Salut Pública, Josep María Argimon, en les quals --segons ell-- va dir que hi hauria hagut 7.000 morts més a Catalunya si la pandèmia s'hagués gestionat com a Madrid. Les ha titllat d'inacceptables i ha dit que "formen part del seu substrat nacionalista i supremacista de considerar la resta dels espanyols menys intel·ligents o menys sensibles que els catalans". També li ha demanat que "s'expliqui i demani perdó".

Nega una fuga massiva al PP

Després d'algunes marxes del partit taronja al PP en els últims mesos, ha insistit que és un fenomen puntual i ha criticat que s'estigui presentant això com "una fuga massiva, i és evident que no és així", pel que ha assegurat que no les preocupa. El cert, però, és que el partit està molt tocat. Ahir mateix va haver d'expulsar el president de Melilla, Eduardo de Castro, per haver ocultat la seva condició d'imputat en un procediment penal "d'extraordinària gravetat" que afecta la seva condició de representant institucional a l'exercici del seu càrrec.

Sobre l'acord entre ERC i la CUP per formar Govern, ha assegurat que provoca --en les seves paraules-- més inestabilitat econòmica i política i més inseguretat jurídica: "Ha generat un cert malestar entre les tres potes d'aquest triumvirat de la degradació de Catalunya que constitueixen ERC, Junts i la Cup".

 

Imatge principal: El diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco atén els mitjans / Europa Press