"Tots els catalans tenim el privilegi de gaudir d'una de les democràcies més sòlides i fortes del món, una de les millors democràcies del món". Així ha definit el diputat de Cs Matías Alonso l'Estat espanyol en la sessió plenària que ha tingut lloc aquest dijous, on ha tornat a demanar al Govern que garanteixi la "neutralitat" a l'espai públic i que actuï contra els grups d'"incontrolats violents", en referència als CDR.

Les paraules de Ciutadans han rebut la contestació del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha denunciat que "quan parlen de neutralitat parlen de silenci" i que els grups d'"incontrolats", són els que van "amb el cúter a la nit" arrencant llaços grocs. En aquest sentit, Aragonès ha defensat que l'espai públic ha de ser plural i un reflex de les reivindicacions de la ciutadania i ha defensat les manifestacions de tots els símbols polítics. 

"Vostès són més nacionalistes espanyols que liberals espanyols", ha defensat Aragonès, després que la intervenció d'Alsono hagi servit per atacar els independentistes i el procés sobiranista. En aquest sentit, el diputat de Ciutadans havia assegurat que ERC i JxCat havien volgut "liquidar la democràcia", ha qualificat ANC i Òmnium d'"organitzacions insurreccionals de la comunitat autònoma" i l'1-O de "farsa democràtica". 

Alonso també ha demanat, un cop més, la retirada dels llaços grocs dels edificis públics perquè "exclouen la majoria dels catalans" i són un "abús de poder". "No tenen dret a decorar els edificis del govern amb propaganda separatista. Facin-ho al balcó de casa seva, que són lliure", ha afegit.