Ciutadans ha afirmat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "com a màxim representant actual del PSOE", hauria de dimitir com a conseqüència de la sentència dels ERO, que ha condemnat a diversos antics càrrecs socialistes de la Junta d'Andalusia.

Així ho ha reclamat el diputat de Cs Edmundo Bal en declaracions als periodistes després de conèixer-se la sentència de l'Audiència Provincial de Sevilla, que condemna a sis anys de presó i quinze anys d'inhabilitació especial a l'expresident de l'Executiu andalús José Antonio Griñán, i a nou anys d'inhabilitació especial al seu predecessor en el càrrec Manuel Chaves.

Bal ha recordat que va ser la condemna judicial al PP per la trama Gürtel --com a partícip a títol lucratiu-- que va portar Sánchez a impulsar la moció de censura que va posar fi al Govern de Mariano Rajoy el 2018. Per això, ara "hauria, en pura coherència, de presentar la seva dimissió", ha conclòs.

Per la seva part, la portaveu de la formació taronja en el Congrés, Inés Arrimadas, ha qualificat de "demolidora" la sentència dels ERO, que condemna a 19 excàrrecs públics de la Junta, "per saquejar centenars de milions dels andalusos". "Sánchez o algú del PSOE assumirà responsabilitats polítiques o la corrupció només és intolerable si és d'altres?", ha plantejat a Twitter.

Bal ha assenyalat que el cas dels ERO fraudulents és "un dels escàndols més grans de la democràcia espanyola", perquè es tracta del "robatori" de diners públics --uns 680 milions d'euros, segons la Fiscalia-- que s'havia d'haver destinat a ajuts sociolaborals. A més, veu "especialment indignant" que aquests diners acabessin "a la butxaca de persones que se l'han gastat en drogues, alcohol o prostitució".