Tot i que Nacho Martín Blanco prenia la paraula al Parlament en una moció de Vox per a la protecció de la família i la infantesa, ha aprofitat l'ocasió per lloar la figura de l'exlíder del seu partit, Inés Arrimadas, que aquest dijous abandona la política activa després de descartar unir-se al PP en les eleccions generals del 23-J. Així, en el mateix hemicicle on Arrimadas es va convertir en la líder de l'oposició després de guanyar les eleccions al Parlament del desembre del 2017, convocades després de l'aplicació de l'article 155, Martín Blanco l'ha recordada com una "política històrica" i un referent en la lluita contra l'independentisme i el nacionalisme. 

Anant més enllà, el diputat taronja ha assegurat també que Arrimadas serà recordada pels constitucionalistes no pel fracàs del seu partit en les eleccions del 10-N, quan el liderava Albert Rivera, i tampoc per la seva incapacitat de fer-lo remuntar ni l'operació fallida de la moció de censura contra el PP a Múrcia, sinó per ser un "referent contra el populisme, l'identitarisme i el nacionalisme que a Catalunya ha tingut un pes excessiu". El número dos del partit al Parlament també ha assegurat que ella és la imatge que millor representa una "Catalunya oberta, lliure, cosmopolita i que s'allunya de l'exclusió identitària", així com una defensora del bilingüisme al país. 

El PP també lloa la feina d'Arrimadas contra l'independentisme

Tot i que després que se certifiqués la defunció del partit amb la seva decisió de no presentar-se a les eleccions del 23 de juliol es va especular amb la possibilitat que antics càrrecs, entre els quals la mateixa Arrimadas, s'unissin a la llista del PP per les generals, la catalana també ho ha descartat i ha optat per abandonar la política com ja va fer el seu predecessor, Albert Rivera. Amb tot, des del Partit Popular també li han volgut enviar missatges de suport, com el del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera. En el seu cas, li ha volgut agrair "tot el que ha fet pel constitucionalisme", assegurant que li sap greu que una dona que va guanyar les eleccions catalanes ara abandoni la política, tot i que ha reconegut que el projecte actual de Cs no té sentit ni raó de ser. 

També des del PP, el portaveu de la campanya electoral Borja Sémper li ha desitjat el millor en aquesta nova etapa. "Més enllà de consideracions menors, la teva dedicació al bé comú i defensa de la Llibertat, mereixen reconeixement i respecte", ha escrit a les xarxes. I Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del partit per Barcelona en les últimes generals tot i les disputes posteriors també ha publicat un missatge a Twitter lamentant la decisió de l'exlíder taronja. "Una dona lliure, una catalana valenta, una parlamentària formidable, una política imprescindible", ha escrit sobre l'exlíder de l'oposició a Catalunya.