Ciutadans ha anunciat que presentarà una denúncia contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, per haver destinat una escorta a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Carlos Carrizosa, portaveu de la formació al Parlament, en una entrevista d'Europa Press, ha al·legat que es tracta d'una malversació.

"És evident que si poses guardaespatlles a un escapat de la justícia que està fugit i el pagues amb diners públics i ho fas passar per un assessor estàs malversant els diners de tots els catalans", ha reflexionat Carrizosa.

Cs va preguntar al ple del Parlament a Buch per aquesta qüestió i, poc després, es va publicar el cessament de Lluís Escolà com a assessor: "Ha estat sens dubte arran que nosaltres vam aixecar la llebre amb la pregunta", assegura Carrizosa.

El portaveu de Cs a la Cambra també ha acusat el president català, Quim Torra, d'intentar incomplir la llei repetidament i ha posat com a exemple que no s'hagi retirat el llaç groc de la façana de la Generalitat, com va exigir la Junta Electoral Central: "Està en desobediència".

"No admet les regles del joc democràtiques. Per això sí que el veig inhabilitat" com li va ocórrer a l'exalcaldessa de Berga (Barcelona) Montse Venturós, condemnada per no retirar una 'estelada' de l'Ajuntament en període electoral.

També ha defensat el dret de l'independentisme a manifestar-se aquest dissabte a Madrid però ha lamentat que la protesta busca "mediatitzar o influir en la tasca de la justícia", ja que coincideix amb el judici al referèndum de l'1-O.

Ha defensat que Cs respectarà la sentència sigui quin sigui i l'ha contraposat que Torra no "l'acceptarà cridant a la mobilització i a la revolta".

Per a Carrizosa, el de Torra és un Govern "en crisi permanent des del primer dia" per la seva vinculació amb Puigdemont, i no preveu que la imminent substitució de les conselleres de Presidència, Elsa Artadi, i Cultura, Laura Borràs, tinguin impacte en l'Executiu català. "El Govern de Torra està esgotat. El mateix Torra no governa i Catalunya no ha avançat res en els últims mesos", ha afirmat Carrizosa.