El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha instat el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que "deixi de robar el temps als espanyols i posem-nos ja a treballar". A més ha ofert al PP "seure a la taula i explicar què no els agrada d'aquest acord", però ha tornat a reiterar la necessitat de fer-ho com més aviat millor. "Hem de posar-nos d'acord els partits constitucionalistes per posar ja en marxa un Govern, és més important pensar en Espanya", ha assenyalat.

De Páramo ha afirmat que continuen mantenint la "mà estesa al PP, perquè hi ha 7 milions de votants que volem que se sumin a aquest pacte", tot i que ha reconegut que "és molt difícil que Rajoy pugui abanderar la lluita contra la corrupció i la regeneració política, perquè amb majoria absoluta no ha fet cap de les reformes que plantegem en aquest acord". També ha assenyalat que "gràcies a C's no hi van haver imputats en les llistes electorals" i que estan convencent els 'vells partits' que "se sumin a la nova política, i això és el que hem fet amb el PSOE en aquest acord que hem signat".

"Si finalment hi ha un Govern i es compleix l'acord que hem signat amb el PSOE, no només no podran anar imputats en llistes, sinó que tampoc hi haurà aforaments per casos de corrupció política ni indults", ha recalcat. De Páramo ha volgut recordar que la seva formació "amb 40 diputats al Congrés està treballant més per la regeneració política que altres partits amb molts més diputats", i el cas de Besteiro "és un exemple d'això". Finalment, sobre l'acord entre UE i Turquia, Páramo ha llançat un dard enverinat a Rajoy, assegurant que "encara que un president del Govern estigui en funcions, entre aquestes funcions està donar explicacions als espanyols, tot i que ja sabem que al senyor Rajoy no li agrada gaire donar explicacions", ha conclòs.

Fotografia de Sergi Alcàzar