Ciutadans ha atacat el govern espanyol per no haver suspès l'autonomia de Catalunya. El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha lamentat que el govern espanyol, en la seva reunió del Consell de Ministres, hagi perdut l'"oportunitat" de posar en marxa l'article 155 de la Constitució per tallar el desafiament independentista a Catalunya.

En una roda de premsa al Congrés, Villegas ha explicat que el seu partit ha estat en converses amb l'Executiu fins minuts abans que comencés la reunió del Gabinet per convèncer-lo que havia de posar en marxa de forma immediata aquest precepte constitucional, en lloc de limitar-se a esperar i "resar".

"Insistim que el govern espanyol actuï, prengui el lideratge i no es deixi arrossegar pels esdeveniments", ha destacat Villegas, que creu que no s'ha d'esperar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, faci una DUI, perquè mentrestant es produirà un "caos" legal i institucional.

Puigdemont, un "colpista triler"

Villegas també s'ha dirigit a Puigdemont, al qual ha qualificat de "colpista triler" per canviar ara la data del ple del Parlament que havia de declarar la independència davant la suspensió del TC. "És una estratègia de colpista triler. Un truquet del lladregot que no vol que l'atrapin quan comet el delicte", ha lamentat.

Segons el seu parer, Puigdemont hauria de dissoldre el Parlament i convocar eleccions, però es resisteix perquè els catalans castigaran durament la seva trajectòria que ha portat Catalunya a l'actual caos institucional, social i econòmic. "Puigdemont no convoca eleccions perquè tem a la democràcia, perquè tem que hi hagi unes eleccions lliures i amb garanties", ha subratllat.