Ciutadans ha sol·licitat a la Junta Electoral Central (JEC) que actuï contra els membres de la mesa del Parlament per no fer efectiva la retirada de l'escó a la presidenta suspesa Laura Borràs. A l'escrit, el partit reclama que "s'obligui la mesa a complir la llei", tal com ha remarcat el president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa.

A més, des de la formació espanyolista també volen que la JEC obri "un procediment sancionador" contra la presidenta en funcions, Alba Vergés, i la resta de membres de la mesa per no haver retirat encara l'acta a Borràs, tot "desafiant obertament" la JEC. La darrera reclamació que fan és que l'afer s'elevi a fiscalia, ja que, a parer seu, l'actitud de la mesa pot constituir "un delicte de desobediència".

Ciutadans ha demanat a la JEC que porti a fiscalia la mesa del Parlament per no retirar l'escó a Laura Borràs després que aquest mateix òrgan administratiu li retirés l'escó el 3 de maig i que hagin presentat al·legacions per un procés que consideren "ferm i definitiu". Sobre aquest punt, Carrizosa afirma que "s'està allargant el compliment de la retirada de l'escó perquè estem en període electoral" i lamenta que el "Partit Socialista, ERC i Junts miren cap a un altre costat".

Així doncs, des del partit taronja reclamen que la mesa acati "immediatament" la retirada d'escó. Carrizosa ho ha explicat en un acte de campanya electoral a Figueres, on el candidat a l'alcaldia per aquest partit a la ciutat, Héctor Amelló, ha afirmat que cal "augmentar la seguretat als barris i reactivar l'economia per garantir un millor lloc on viure".


En aquest context, escau recordar que, a principis de maig, la Junta Electoral Central va retirar l'escó del Parlament a la presidenta de Junts Laura Borràs, després que fos condemnada per prevaricació i falsedat documental i inhabilitada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. I, el 10 de maig, arran d'una reclamació de Ciutadans, Partit Popular i Vox, la Junta Electoral Central va donar cinc dies al Parlament de Catalunya per informar sobre què havien fet per fer efectiva la retirada de l'acta de diputada a la presidenta suspesa.

Carlos Carrizosa / ACN
Carlos Carrizosa a Figueres amb membres de Ciutadans de Figueres / ACN

Doncs bé, el Parlament ha respost aquest dimecres que ha presentat un recurs al Tribunal Suprem demanant que, com a mesura cautelar, anul·li la decisió de la JEC fins que es resolgui completament la qüestió.