El jutjat número 13 de Barcelona ha citat a declarar per al pròxim 1 de març els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament, en qualitat d'investigats en la causa oberta per la preparació del referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017.

El jutge cita també a declarar per aquell mateix dia la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Àngels Barberà, en una providència en la que especifica els fets pels quals investiga els tres responsables dels ens públics de la Generalitat.

En el seu escrit, la magistrada assenyala que a Vicent Sanchís i Saül Gordillo Bernárdez se'ls cita com a investigats per la seva possible participació en un delicte de desobediència a causa de l'emissió a TV3 (el primer) i a Catalunya Ràdio (el segon) d'anuncis institucionals sobre el referèndum de l'u d'octubre del 2017.

També especifica que se cita Maria Àngels Barbarà com a investigada per la possible comissió d'un delicte de desobediència en no exercir les funcions inherents a càrrec seu de Directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades en relació amb determinades denúncies de particulars sobre l'ús indegut de les seves dades personals.

Es tracta de la mateixa causa i el mateix jutjat que ja va citar a declarar com a investigada la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la difusió dels anuncis institucionals de l'1-O.