El primer sondeig electoral del CIS fet després de la reelecció de Pedro Sánchez catapulta el PSOE a menys de 4 punts del PP. Els socialistes es consoliden com a segona força amb un 24,9 per cent dels vots, 4 punts per sobre de Podemos, que puja al 20,3 per cent, mentre que el PP cau al seu nivell més baix des de les eleccions, amb un 28,8 per cent.

L'enquesta del CIS, feta pública avui, es va fer entre els dies 1 i 10 de juliol i és la primera amb estimació de vot des del retorn de Sánchez a la secretaria general del PSOE i després dels debats de les fallides mocions de censura de Podemos contra Mariano Rajoy al Congrés i contra Cristina Cifuentes a Madrid.

Segons les dades del baròmetre, si avui se celebressin eleccions, el PP guanyaria els comicis amb un 28,8 per cent dels vots, encara que perd gairebé tres punts respecte a l'abril. El PSOE escurçaria la distància amb els populars amb un 24,9 per cent dels sufragis, mentre que Unidos Podemos i les seves confluències obtindrien un 20,3, amb un increment de 6 dècimes.

Són significatives també les dades sobre el vot directe, ja que en aquest cas el PSOE obtindria un 19,1%, gairebé sis punts més que a l'abril, i avançaria així el Partit Popular, que es quedaria en un 17,1%. També Ciutadans perdria pistonada i obtindria un 14,5% en estimació de vot. 

La quarta força seria ERC, que manté la previsió de suport electoral del 2,9%, mentre que el PDeCAT seguiria baixant fins a l'1,7%, davant el 2% que es pronosticava a l'abril. Dins del grup d'Unidos Podemos, En Comú Podem es manté amb un 3,7%.