Del 29% fins al 6,3%, és a dir, un 23,3% de diferència. Això és el que ha caigut la preocupació dels espanyols per la independència des del referèndum de l'1-O —moment en què més preocupació es respirava a l'estat espanyol per aquesta qüestió— fins aquest mes de juliol, segons el CIS, i ha comença a ser residual.

Dit d'una altra manera, la independència ha passat de ser el segon problema dels espanyols a ser el dotzè i, en només un mes, ha caigut dues posicions més —al juny era el desè problema—.

L'atur repeteix com el problema que més preocupa a la ciutadania espanyola amb un 64,3%, seguit de la corrupció i el frau amb un 38,5%, els polítics, els partits i la política amb un 22,2%, els problemes econòmics amb un 19,2%, la immigració amb un 11,1%, la sanitat amb un 10,9%, els problemes socials amb un 10,1%, les pensions amb un 9,3%, la qualitat de la feina amb un 9,2%, l'educació amb un 7,7% i la falta d'inversió en indústries i I+D amb un 6,7%.

Tot i que a l'octubre la preocupació per la independència es va disparar, des de llavors el problema ha anat descendint i, de fet, abans de la celebració del referèndum preocupava, només, al 7,8%.