L'endemà d'haver comparat els CDR amb ETA des de la tribuna del Parlament, la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ara afirma que no va equiparar l'independentisme amb el terrorisme quan va ensenyar una fotografia de l'atemptat d'ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic.

Roldán, en una entrevista a Ràdio 4, ha assegurat que la seva intenció era avisar d'un possible efecte crida i dir que cal fer memòria per no cometre "errors" perquè, segons ha afegit, "el país ja ha vessat prou sang per idees polítiques". "Si algú relaciona independentisme amb terrorisme és Torra, que ha de fer una reflexió sobre com tracta persones com Otegi, posant una catifa vermella", ha afegit, i ha insistit en les acusacions que va fer al Parlament.

Sobre la polèmica per la fotografia que va ensenyar aquest dimecres a l'hemicicle del Parlament durant el debat de política general, Roldán ha explicat que ha rebut missatges de persones que van viure l'atemptat d'ETA a Vic per donar-li les gràcies per haver-lo recordat. Segons Roldán, això demostra que Cs està fent les coses bé. No és el cas de Robert Manrique, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) i víctima de l’atemptat d’ETA a Hipercor, que ha desqualificat la líder de Ciutadans i ha assegurat que aquesta mena de declaracions només tenen una finalitat electoralista