En el mateix dia que es reuneix la Comissió de l'Estatut dels Diputats per tractar el cas de Francesc de Dalmases i el seu comportament després de l'entrevista al programa FAQS a Laura Borràs, en què va assetjar una periodista, el diari El Periódico recull el testimoni de cinc dones que expliquen que han estat víctimes d'abús de poder i maltractament psicològic per part de l'exvicepresident de Junts. Dalmases, segons aquestes cinc dones, aprofitava la seva condició com a diputat per assetjar-les i comportar-se de manera inadequada, en el que s'entén com un abús de poder. Algunes d'elles, que han demanat mantenir-se en l'anonimat, van mantenir una relació exclusivament professional amb el polític i d'altres també personal, amb vincles sentimentals pel mig amb una gran diferència d'edat, però totes coincideixen a destacar la insistència indesitjada del polític de Junts i considerat "l'escuder" de Laura Borràs. 

El primer testimoni és el d'una extreballadora del Departament de Cultura, quan la presidenta de Junts n'era la consellera durant el govern de Quim Torra. En el seu cas, denuncia que va patir assetjament laboral, humiliacions i intimidació per part de Francesc Dalmases, que en aquell moment ni tan sols treballava a la conselleria, però interferia en el seu dia a dia, provocant maldecaps a l'hora d'organitzar els actes en què acompanyava a Borràs. Tot i que van demanar-li que marxés, finalment va ser acomiadada. Segons el defineix aquesta dona en declaracions a El Periódico, Francesc de Dalmases "és arrogant i prepotent. Primer intenta lloar-te i si no penses com ell comença a desprestigiar-te tant en públic com en privat", tot assegurant que es va sentir "ridiculitzada", ja que el polític es referia a ella com a "subordinada" de Laura Borràs. Aquesta dona, després de ser acomiadada, va necessitar ajuda psicològica per superar la situació. 

Relacions personals molt desiguals i insistència a través de les xarxes 

Per altra banda, dos dels altres testimonis són dones que van mantenir una relació sentimental amb Dalmases, i les dues coincideixen a denunciar que les va tractar "com un drap brut" i que va exercir "abús de poder i maltractament psicològic". En un dels casos, que va començar quan encara no era diputat, va contactar amb una de les dones per oferir-li publicar articles en la revista que dirigia i mesos després li va dir que s'havia enamorat d'ella. Va ser llavors quan van començar una relació sentimental, tot i que aquesta era molt desigual, ja que només quedaven quan ell volia i la dona assegura que estava "a la seva mercè". A més, assegura que el seu no és un cas aïllat, perquè sap d'almenys dues dones més que han passat pel mateix que ella. 

Dues afectades més expliquen que el diputat les contactava amb freqüència per quedar amb elles, mitjançant les xarxes socials, i que no hi van accedir. Una d'aquestes explica que Dalamses era molt insistent a l'hora d'enviar-li missatges, parlant-li sobre la seva feina o convidar-la a prendre un cafè o anar al teatre, unes propostes que ella ignorava i només contestava quan eren comentaris professionals. Amb tot, aquesta situació es va allargar durant dos anys, en els quals ell li va anar enviant fotos sobre la seva vida privada i li detallava detalls de la seva vida privada. Com que ella no li feia cas, ell li enviava missatges com ara "no m'ignoris".