L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes ha sol·licitat la reincorporació al seu lloc de treball a la Universitat Complutense de Madrid (UCM) després de la seva dimissió i el seu anunci de deixar la política. Segons han pogut saber Europa Press, Cifuentes ha presentat un escrit de renúncia a l'excedència que gaudia per ostentació de càrrec públic.

Això, tanmateix, no vol dir que vulgui reincorporar-se d'immediat. La Llei de l'Estatut dels Treballadors estableix que el treballador ha de sol·licitar el seu reingrés al càrrec públic en el termini d'un mes d'acabar el motiu de l'excedència. Aquest pas és fonamental per no perdre la plaça de funcionària, amb independència que després continuï en la institució o es decanti per una altra activitat professional.

Cifuentes pertany al cos tècnic superior de la Universitat Complutense de Madrid. Des de fa 25 anys ha vingut exercint càrrecs en l'administració, com a diputada en l'Assemblea de Madrid, delegada del Govern i presidenta de la comunitat de Madrid, càrrec al qual va renunciar el passat 25 d'abril després de la polèmica pel seu màster a la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) en 2012 i el vídeo en el qual presumptament apareixia furtant dues cremes facials en un supermercat.