El PP de Madrid ha dirigit la polèmica sobre el màster de Cristina Cifuentes contra el PSOE i ha exigit al secretari general d'aquest partit, Pedro Sánchez, i al seu homòleg a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, que aclareixin si sabien amb temps que un militant del seu partit, professor de la Universitat Rey Juan Carlos, filtraria dades sobre els estudis de la dirigent 'popular', si coneixien el que els 'populars' denominen ja "una trama delictiva".

"Són informacions molt preocupants", ha dit Cifuentes a l'arribada a la convenció nacional del PP a Sevilla acompanyada pel portaveu en el PP de Madrid, Ángel Garrido. "Jo sempre he estat molt tranquil·la. Quan una té la veritat per davant, malgrat el desagradable de la situació, està molt tranquil·la. I confio en la Justícia", ha afegit Cifuentes.

El diari 'El Mundo' informa aquest diumenge que un professor del centre, militant del PSOE, va ser qui va revelar el cas del màster per venjar-se per una decisió de l'exconsellera madrilenya d'Educació Lucía Figar (PP) de suprimir el grau de Sociologia, del qual era docent.

Garrido ha dit que la notícia assenyala que aquest professor ha estat ordint l'assumpte del màster durant temps "amb accés delictiu" al sistema informàtic i a les dades dels estudiants, inclosa Cifuentes. Una persona de la que ha dit que "a la manera dels psicòpates" tenia empaperat el seu despatx amb els passos que calia fer contra la presidenta de la Comunitat de Madrid.

El portaveu ha apuntat que aquesta persona ha pogut "fer qualsevol cosa" amb els registres informàtics a què ha accedit, la idea que ha pogut manipular-los, canviar i treure fent lliscar dades relatives a Cristina Cifuentes, que a tota hora ha mantingut que es va matricular, va cursar i va concloure els estudis del màster.

Un maneig "il·lícit"

Ha insistit que ha estat un "maneig" del registre informàtic "de manera il·lícita" que s'ha d'aclarir, però del qual han de donar explicacions especialment des del PSOE, contra el qual el PP torna ara la càrrega de la prova.

"Dirigents socialistes van parlar amb ell, van ser coneixedors per tant d'aquest presumpte delicte i no van dir res. Demano explicació urgent a dues persones", ha dit Garrido, apel·lant directament a Pedro Sánchez i a Ángel Gabilondo perquè diguin si es van reunir amb aquest professor i van tenir coneixement d'aquests fets "delictius", sense fer "absolutament res".

Sobre l'organització d'una comissió d'investigació en l'Assemblea de Madrid que reclama Ciutadans, el portaveu 'popular' ha reiterat que si s'ajusta al Reglament de la cambra el PP estarà d'acord que se celebri, però ha afegit un nou vessant: "Alguns han d'anar a donar moltes explicacions, però moltes".

Finalment, Garrido ha assenyalat que "afortunadament" el cas va ser investigat per la justícia, tant per les querelles de Cifuentes com per les denúncies davant de Fiscalía d'associacions d'estudiants i de la mateixa Universitat Rey Juan Carlos, i ha esperat que s'aclareixi.