La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha afirmat avui que els madrilenys estan pagant 3.000 milions d'euros "perquè els andalusos tinguin sanitat i educació".

Així ho ha manifestat Cifuentes al ple de l'Assemblea de Madrid en respondre una pregunta del portaveu del PSOE, Ángel Gabilondo, sobre els resultats de la política d'ingressos de la Comunitat de Madrid.

La cap de l'Executiu madrileny ha defensat la política fiscal de la seva comunitat i l'ha comparat amb la d'altres regions en les quals governa el PSOE, com Andalusia. "Amb la nostra política fiscal -ha assegurat- hem recaptat 3.000 milions d'euros que ens estan servint per finançar els serveis bàsics on vostès governen, com ara Andalusia". "Els madrilenys -ha continuat- estan pagant 3.000 milions d'euros perquè els andalusos tinguin sanitat, educació i altres serveis. Aquesta és la realitat", ha postil·lat Cifuentes en la resposta a Gabilondo.

Després d'això, la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha comminat a Cifuentes que hi "posi valor" i exigeixi a Mariano Rajoy que posi en marxa "com més aviat millor" un sistema que garanteixi que a tot Espanya es puguin finançar els serveis públics. "A la senyora Cifuentes se li podrien dir moltes coses, però la primera i principal és que no és veritat i que Andalusia rep 109 euros per habitant menys que el que rep Madrid", ha assenyalat. Així, ha lamentat que alguns "s'emocionen molt amb les banderes" però després "fan discursos que van radicalment en contra de la igualtat i la unitat d'un país".

En declaracions posteriors als mitjans, Cifuentes ha criticat la reacció tant del PSOE com de Ciutadans a Andalusia per les seves paraules, que creu que ambdós partits proven de "rendibilitzar". A més, ha denunciat la "manipulació descarada i fal·laç" que assegura que els socialistes andalusos estan fent de les declaracions.

"Ja està bé de fer victimisme, de mentir, de voler enfrontar unes comunitats autònomes amb les altres. La comunitat autònoma de Madrid és una comunitat molt solidària i seguirem sent-ho", ha apuntat. Així, la presidenta madrilenya ha demanat al govern andalús que "es dediqui a governar" i a "solucionar els problemes dels andalusos en comptes de buscar polèmiques estèrils".

D'altra banda, ha destacat que Madrid aporta el 78% dels recursos del fons de garantia dels serveis públics de totes les comunitats autònomes, al qual ha recordat que també destinen recursos Catalunya, les Balears, el País Valencià i Navarra.