Christophe Marchand, membre de l'equip d'advocats del president Carles Puigdemont a Bèlgica, ha assegurat  Espanya s'ha posicionat com un estat criminal a nivell internacional". El lletrat, en una entrevista al programa Preguntes Freqüents, ha fet una anàlisi el cas 1-O i s'ha mostrat convençut que la causa dels presos polítics i els exiliats arribarà a judici als tribunal internacionals i "el guanyarem".

 

Marchand, un dels lletrats encarregats de la querella contra el magistrat Pablo Llarena a Bèlgica, s'ha mostrat molt crític amb l'actuació del jutge del magistrat del Tribunal  Suprem. Així ha recordat que amb el seu comportament ha donat mostres de parcialitat, com ara les declaracions a la conferència d'Oviedo o deixar-se veure sopant amb rivals polítics. Això, ha explicat, es pot portar a judici a Bèlgica. "Quan hi ha un error a Espanya però afecta a Bèlgica és pot jutjar a Bèlgica", ha assegurat, perquè "estem a la UE, amb unes úniques regles".

El lletrat ha insistit que la querella contra Llarena no és un atac al poder judicial espanyol. "Ataquem les declaracions del jutge Llarena, les que va fer fora de la feina, que demostren parcialitat", insisteix.

 

Marchand, que ha indicat que la justícia belga està funcionant molt bé tant els casos que afecten al govern com al cantant Valtònyc, s'ha mostrat convençut que el Tribunal Suprem condemnarà per rebel·lió als presos polítics. "Està escrit des del moment que la fiscalia va entrar la querella a l'Audiència Nacional".

L'advocat ha destacat la mala imatge que s'està guanyant la justícia espanyola pel cas 1-O. "Tots els juristes se'n riuen quan senten que hi ha polítics presos. Es pensen que és una broma", ha assegurat. 

Marchand sosté que "a Espanya es vulneren els drets humans dels presos polítics" i també dels exiliats. "És el que hem vist quan hem rebut el cas", afirma el lletrat que assegura que hi ha prou proves de vulneració de drets fonamentals. I va denunciar que hi ha una criminalització del poble català "que ja no nomes afecta els polítics que es troben a la presó".