Un grup denominat Ciutadans contra les ingerències del PSOE ha creat un Change.org per protestar contra les crítiques del PSOE al PS portuguès perquè aquest va donar suport a una moció a Lisboa a favor dels presos polítics catalans. La moció va ser aprovada.

El Change.org és una carta al president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i critica "la ingerència" i el "xantatge" dels socialistes espanyols en les decisions que pren l'Assemblea de Lisboa. 

"Repudiem amb vehemència, per il·legítima, antidemocràtica i prepotent, la ingerència del seu partit i, pel fet de ser la força política que governa a Espanya, la del govern que presideix, en les decisions o opinions que pren l'Assemblea Municipal de Lisboa, quan tenen a veure amb la situació que es viu a Catalunya i en particular la dels presos polítics catalans, o quan siguin sobre qualsevol situació que sigui necessari tractar en l'Assemblea, que ha estat escollida democràticament per la ciutadania", assenyala.

Cnage.org

"No competeix ni a vostè ni al PSOE exercir el xantatge sobre les forces polítiques portugueses que, en el marc de l'Assemblea Municipal. han donat suport a una moció que reclama la negociació política en la disputa entre Catalunya i Espanya. Som un país sobirà, encara que la seva ignorància li ho faci oblidar", afegeix.

L'escrit recorda que Portugal i Catalunya tenen llaços històrics que les uneixen, "i que es remunten als temps en els quals també nosaltres, els portuguesos, vam fer insurgència i ens vam revoltar contra els espanyols per aconseguir la llibertat".

Prop de 400 persones han signat el Change.org, que pretén arribar a les 500.