Àngels Chacón dirigirà el PDeCAT després d'haver guanyat les eleccions a la direcció de l'Executiva Nacional celebrades entre divendres i aquest dissabte: "Volem posicionar-nos de nou en les institucions i en la societat", ha defensat després del seu victòria.

En l'acte telemàtic per anunciar els resultats aquest dissabte, ha lamentat no haver aconseguit representació en el Parlament en les eleccions del 14-F a la Generalitat amb 77.299 vots, però ha defensat que "de tota crisi cal treure un aprenentatge".

Chacón ha agraït la "confiança, coherència, lleialtat i compromís" de la militància que l'ha escollit, ha qualificat el partit d'espai de centre ampli i ha demanat una estratègia comuna de les forces independentistes, amnistia i un referèndum pactat.

Els nous membres del Consell Nacional

També ha tingut un reconeixement per a David Bonvehí, que continuarà el càrrec de la Presidència del partit; i per a tots els càrrecs orgànics i territorials, per als treballadors i per a l'anterior direcció.

Ha felicitat el president del Consell Nacional, Quim Nin; al president i membres de la Comissió de Qualitat Democràtica, Miquel Puig, Conrad Rovira, Benjamí Nieto i Víctor Ballester; al president i membres de la comissió Econòmica, David Martínez, Joan Banach, Carles Corominas i Xavier Farrés, i a la defensora de la militància, Judith Vidal.

També ha congratulat el secretari general adjunt, Marc Solsona, i els altres secretaris que formen part de la nova Direcció Executiva: Genís Boadella, Oriol Vidal-Barraquer, Albert Robert, Lluís Font, Vanessa Farré, Mireia Canals, Ivet Castaño, Mateu de Comalrena De Sobregrau i Esteve, Roser Colomé, Montserrat Candini, Carles Pellicer, Pere Regull, Carles Luz, Teresa Maria Pitarch, Concep Cañadell, David Font, Sergi Miquel i Maria José Erta.

"Una nova etapa"

Per a ella, partits i administracions debaten sobre la distribució dels fons europeus Next Generation UE per sortir de la crisi derivada de la pandèmia però no arriben a concretar, diu, com arribaran exactament a tots els territoris i sectors.

"Avui comença una nova etapa de reafirmació i de projecció" del partit, ha assegurat, i s'ha compromès a estar atenta a les accions del nou Govern i al món local perquè no hi hagi una visió centralista de Catalunya.

Imatge principal: La líder del PDeCAT, Àngels Chacón / Europa Press