La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha descartat donar incentius a les empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya, perquè tornin. "Ara només faltaria que donéssim un premi a les empreses que han volgut marxar", ha dit Chacón aquest dimecres després de reunir-se amb representants de Pimec a la seu de la patronal.

Chacón ha dit que donar incentius fiscals a aquestes companyies perquè tornin a venir "ni s'entendria ni seria just per a la resta d'empreses que han apostat per seguir-se mantenint a Catalunya". La consellera ha afirmat no obstant que rebran les companyies que han marxat i facilitaran "amb tot el que calgui" que s'instal·lin al Principat així com ho faran amb qualsevol altre companyia.

La patronal Foment del Treball havia demanat la posta en marxa d'aquests incentius.

Segons la consellera d'Empresa, la millor acció que poden fer per atreure aquestes companyies és "seguir treballant per ser un territori competitiu". La titular d'Empresa també ha criticat que els darrers mesos "hi ha hagut una voluntat d'alterar les dades per donar el missatge que Catalunya és sinònim d'inestabilitat".

Chacón ha afirmat que les declaracions "alarmistes" l'únic que fan és "perjudicar el teixit empresarial" i ha subratllat que "no es pot parlar de feblesa de l'economia catalana" quan hi ha "dades objectives" que mostren que "l'economia catalana està evolucionant positivament".