El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha plantejat als ministeris de Justícia i Hisenda crear un complement retributiu per als jutges que treballen a Catalunya, una petició que va formular l'any passat l'Associació Professional de la Magistratura (APM) davant l'evolució del procés.

La proposta de l'APM era concedir als jutges i magistrats a Catalunya un "complement de destí en atenció a circumstàncies especials", com l'establert a la llei per als que treballen al País Basc i Navarra, Canàries, Balears, i Ceuta-Melilla.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va assumir aquesta iniciativa i la va traslladar al CGPJ. Segons fonts d'aquest organisme, els vocals del Consell que van participar ahir a la Mesa de retribucions de jutges i fiscals, en la que van participar responsables de Justícia i Hisenda, van advocar per aquest complement.

Els vocals Juan Martínez Moya, José María Macías i Rafael Mozo van indicar en la reunió que donarien suport a les reivindicacions de les associacions professionals, presents a la reunió, i que si no es plantejava aquest complement per als professionals a Catalunya, farien seva aquella proposta.

Van advocar també per adequar el complement que cobren en aquests moments els jutges a Balears, després de constatar, sostenen les fonts, que és necessari actualitzar-lo. Després de la vaga que van protagonitzar al maig jutges i fiscals, la Mesa de retribucions, que no s'havia convocat des del 2003, va mantenir la seva primera reunió sense aconseguir avenços significatius.

Es va acordar crear una comissió tècnica encarregada de preparar un reglament d'organització i funcionament i un calendari de treball i propostes que se sotmetran a la Mesa, abans d'elevar un projecte al Consell de Ministres.

Les associacions de jutges i fiscals creuen que és una manera de guanyar temps, han mostrat la seva "decepció" en un comunicat conjunt i no descarten noves mobilitzacions.