El director general d'Urbanisme de la Junta d'Andalusia, el de Huelva Alejandro Márquez, ha estat cessat del seu càrrec i donat de baixa com a militant del PSOE, després de ser detingut per presumpte assetjament cap a una dona.

Alejandro Márquez ha passat a disposició judicial, i el jutjat de Violència de Gènere de Huelva ha decretat la seva llibertat però li ha imposat una ordre d'allunyament cap aquesta dona, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.

Des del PSOE de Huelva han confirmat que tot just tenir coneixement de la presumpta implicació d'Alejandro Márquez en un presumpte cas d'assetjament, van tramitar la seva baixa com a militant mentre era cessat de "manera fulminant" a l'exercici del seu càrrec de director general de la Junta d'Andalusia.

"En tractar-se d'un cas tan delicat, relacionat només amb la seva més estricta intimitat i en el que ha que salvaguardar, per damunt de tot, la identitat de la presumpta víctima, no farem cap tipus de valoració ni més declaracions sobre això, entre altres qüestions, perquè no tenim, com és obvi, cap informació," han remarcat des del PSOE. Per tot això, han demanat "cura i respecte a l'acció judicial en curs".

Márquez ha estat diputat provincial d'Infraestructura i responsable de l'oficina Huelva-Empresa i anteriorment regidor del consistori de la capital.