L'Ajuntament de Cervera (Segarra) ha aprovat una moció presentada per un regidor de la CUP-PA en la qual es declara "persona no grata al municipi Felip VI i tota la Casa Reial Espanyola".

Segons ha informat l'Ajuntament, la moció va ser aprovada ahir a la nit en el ple municipal amb 8 vots favorables dels 13 regidors que té en total al consistori. A més del regidor de la CUP, hi van votar a favor els regidors de CiU (4), ERC (2) i Inse (1), es van abstenir els de MES-ICV (2) i SIF (1), mentre que els del PSC i PP hi van votar en contra.

El text de la moció proposa "retirar el suport moral" a la monarquia "després de 300 anys d'ocupació dels Països Catalans per part de la corona espanyola" i al·lega que "l'actual Rei d'Espanya no ha estat elegit en un procés democràtic" i que "el seu regnat entronca amb Felipe V de Borbó, responsable de la pèrdua de les llibertats nacionals catalanes".

Títol nobiliari

La moció també critica que "la Casa Reial espanyola no vulgui renunciar al títol nobiliari de Cervera, contra la voluntat expressada per la ciutat", i s'oposa al que considera "la postura no neutral de Felip VI sobre el procés polític que viu Catalunya".

Finalment, la moció aprovada proposa "declarar persona no grata Felip VI i tota la Casa Reial Espanyola al municipi de Cervera" i "expressa la voluntat de la ciutat perquè la Casa Reial Espanyola deixi de mantenir el vincle nobiliari amb Cervera", en al·lusió al títol de Comtessa de Cervera que ostenta la Princesa Elionor.