La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) han manifestat el seu "suport incondicional" a la Constitució espanyola i a la Monarquia, mentre han mostrat el seu "rebuig més absolut" a declaracions com la del ministre Garzón amb què, segons diuen en un comunicat, "es busqui dividir i confrontar la societat espanyola".

El comunicat dels empresaris s'ha produït després de les crítiques realitzades a través de tuits pel vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, en les que acusen el Rei de trencar la seva "neutralitat política" i fins i tot de "maniobrar contra el Govern" després de la trucada del Monarca al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, manifestant-li que li hagués agradat anar a Barcelona, després de decidir el govern espanyol no ratificar la presència de Felip VI.

Tant CEOE com Cepyme han ressaltat que Espanya "més que mai, necessita en aquests moments de crisi, unitat, estabilitat i confiança". "Mostrem el nostre rebuig més absolut a què des d'algunes instàncies del nostre país, amb declaracions contra el Cap de l'Estat, es busqui dividir i confrontar a la societat espanyola", han asseverat les organitzacions.

Suport incondicional al Rei

En aquesta línia, els organismes han advertit que "aquells que no caminin en aquesta direcció només aconseguiran postergar i fer més difícil la recuperació econòmica i social que tant anhelem tots". Des de CEOE i Cepyme insisteixen que la seguretat jurídica és bàsica per al bon funcionament de l'economia perquè aporta la confiança necessària perquè les empreses espanyoles desenvolupin la seva activitat en un marc predictible. "Aquesta estabilitat passa necessàriament pel respecte de tots a les institucions de l'Estat", apunten.

"En aquest sentit, les empreses espanyoles volem traslladar expressament el nostre suport a S.M. El Rei Felip VI, a qui agraïm la seva dedicació al nostre país i el seu paper fonamental i indispensable a l'hora de donar suport a les nostres empreses, especialment en aquests últims mesos de crisi", recull el comunicat.