El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha rectificat ara els resultats de l'enquesta òmnibus presentada ahir, argumentant que contenia un "error" que afectava "el càlcul i aplicació de la variable de ponderació". Un error que afectava diversos dels percentatges exhibits, entre ells els de les preguntes relacionades amb la independència. Les xifres fetes públiques ahir afirmaven que el 53,3% dels catalans no volen que Catalunya sigui independent i el 38,8% sí. Però amb la rectificació publicada avui, els percentatges es modifiquen fins al 52,3% el primer i fins al 40,8% el segon. La diferència entre el No i el Sí, doncs, es redueix de 14,5 punts a 11,5. A més, els indecisos o els qui no contesten retrocedeixen un punt, del 7,9% al 6,9%.

També varien els percentatges pel que fa a la modificació de l'inici del curs escolar. Si ahir es deia que el 45,2% dels catalans està d'acord amb l'avançament i el 36,5% en contra, un cop modificats els percentatges són del 45,4 i del 35,8% respectivament. Un altre error té a veure amb la utilització de les autopistes després de l'alliberament dels peatges. Si ahir l'enquesta afirmava que el 75,5% dels catalans no utilitzen més aquestes infraestructures, ara el percentatge puja fins al 76,3%. El percentatge dels que creuen que no s'ha d'ampliar l'aeroport del Prat és ara del 49,4% (ahir era del 48,8%) i el dels que creuen que sí baixa al 29,5"% (pel 30,8% d'ahir).

En una nota difosa a través del seu web, el CEO, dirigit pel politòleg Jordi Muñoz, ha demanat disculpes per aquest error i ha anunciat que ha posat en marxa una "revisió a fons" dels seus processos interns, per "millorar" la qualitat de les enquestes i "evitar que es tornin a repetir errors com aquest". Respecte a la independència, el CEO apuntava ahir que per partits es comproven les preferències. Així, Junts és la formació política més favorable a la independència, amb un 93,2% de suport, i només un 6% en contra. La CUP és segona, amb un 85,7% partidari i un 8,2% que la rebutja. I Esquerra Republicana és la que en queda més malparada: un 82,1% dels seus votants enquestats vol la independència, però un 14,3% s'hi planta en contra. Pel que fa a la resta de formacions, no hi ha cap dubte: Vox és el partit més ferm contra l'independentisme, amb un 100% d'enquestats oposant-s'hi.