Pols entre ERC, PSC i JxCAT per a les europees. Segons el CEO que s'ha fet públic aquest divendres, els tres partits estarien competint entre ells per guanyar les europees.

L'estimació de vot per a ERC seria d'un 22,5%, els socialistes es quedarien amb el 22,2% i Junts amb el 21,2%. Malgrat que el 59,9% dels enquestats valoren positivament el Parlament Europeu, hi ha un 32,1% d'indecisos. 

 

Una de les dades interessants que deixa el CEO és que gairebé un quart dels votants d'ERC a les generals votarien a les europees el partit de Puigdemont. 

Pel que fa a la intenció de vot, ERC lidera la partida amb un 16,7%, seguida del PSC amb un 12,1% i Junts estaria al voltant de l'11,1%, fet que deixa el resultat molt obert. 

Decidir el vot

Un 71,3% dels enquestats ha assegurat que anirà a votar el pròxim 26 de maig, però en funció de què? Només un 5,2% ho farà mogut pels temes relacionats amb la Unió Europea i el Parlament Europeu, un 32% ho faran per la situació política actual i un 58,9% afirmen que votaran moguts per totes dues opcions.

Aquest sondeig s'ha fet just després de les eleccions generals del 28-A i durant el veto de Puigdemont de la JEC.