Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria unes eleccions espanyoles segons les dades fetes públiques aquest divendres pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el qual també dona la victòria als republicans en unes eleccions catalanes.

Segons el sondeig, ERC seria el primer partit a Catalunya en unes eventuals terceres eleccions, amb 14 escons, un més dels 13 que va treure el passat 28-A. El segon lloc seria per al PSC, que en trauria 11, és a dir, un menys que els 12 assolits en les passades eleccions.

En tercera posició quedaria, com ara, Junts per Catalunya, que repetiria els 8 escons actuals, seguit per En Comú Podem, que en trauria 6/7 (7 el 28-A). A continuació seguiria el PP, que milloraria resultats, que passarien dels 2 actuals a 3, mentre que la CUP en trauria 2/3, i ara en té 2.

A la cua quedarien Vox, que repetiria els 2 actuals, i finalment Cs, que seguiria en la seva situació terminal, amb només 1 escó dels dos aconseguits el 28-A.

Segons aquests resultats, els partits independentistes traurien 24/25 escons, de manera que millorarien resultats respecte als 23 actuals.