Els centres i equipaments culturals catalans obriran les seves portes aquest dijous durant la vaga convocada però no garantiran la seva activitat, en espera de valorar la incidència de l'aturada que generi l'adhesió voluntària dels seus treballadors.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) tindrà serveis mínims durant la jornada i internament la percepció és que el seguiment "no sigui massiu", encara que fonts del centre han instat a esperar al seguiment de la jornada.

Igualment, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) obrirà les seves portes i estarà a compte del que decideixin els treballadors, de manera que "si no es poden donar les condicions d'exhibició o seguretat", tancarà les seves portes; a part, algunes activitats, com les visites escolars i de grups, s'han suspès.

La Fundació Catalunya-La Pedrera té previst obrir amb normalitat, encara que acabarà de prendre una decisió en funció del nombre de treballadors que secundi la vaga de manera individual.

Sense funció en el Liceu

Al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que no té cap funció programada per a aquest dijous, "no es té constància que ni sindicats ni la majoria del personal del teatre tingui la intenció d'acollir-se al dret a vaga".

Al Palau de la Música, la programació continuarà igual, tret de les funcions escolars del matí en el Palau s'han vist afectades per les escoles que fan vaga; mentre que a la tarda la programació segueix endavant.

A L'Auditori es mantindrà l'activitat "amb normalitat" -encara que no hi ha cap concert programat- i les oficines i els departaments romandran oberts, encara que també els seus treballadors podran acollir-se de forma individual a la vaga.

El Mercat de les Flors obrirà les seves portes i atenent el dret a vaga tindrà treballadors que seguiran l'aturada i d'altres que no, de manera que fins dijous no sabrà si ha de cancel·lar o no la seva funció.

Teatres amb funcions

Als teatres del grup Focus -Teatre Romea, Teatre Goya i La Villarroel- l'activitat seguirà el seu horari habitual, i la programació no ha tingut modificacions.

El Teatre Lliure tampoc no tancarà les seves portes i tindrà treballadors en vaga i d'altres, i espera la decisió dels actors de la companyia que realitzarà la funció programada 'Davant la jubilació a Gràcia' per saber si la podrà garantir.

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) té funcions programades a les seves tres sales, però fins aquest dijous no sabrà si és possible realitzar-les en espera del dret individual de cada treballador d'afegir-se a la convocatòria.

Quant al lleure nocturn, la sala Razzmatazz no té cap concert programat i obrirà la seva sessió de nit a les 00.00 hores -la nit de dijous a divendres-.