L'Ajuntament de Petra, a Mallorca, ha fet mans i mànigues perquè el municipi estigués en les millors condicions per rebre la visita de Felip VI aquest dilluns. Entre les mesures que ha pres el consistori, n'hi ha hagut una que frega el ridícul.

Tal com explica la corresponsal de TV3 a les illes, mitja hora abans de l'arribada dels Reis a la població, s'ha pogut veure com un operari de l'Ajuntament descargolava un senyal de trànsit per retirar-lo. Per què? Resulta que el senyal tenia un llaç groc pintat amb esprai al revers i es trobava situat a un dels carrers per on havien de passar els monarques durant la seva visita.

Tot i els esforços del consistori per amagar els llaços grocs, aquests han estat presents igualment als carrers del poble. S'ha convocat una manifestació sota el lema "Arruix borbons" (Fora borbons) per mostrar el rebuig a la presència del rei. Els assistents han cridat consignes contra la monarquia i han dut llaços grocs en suport als presos polítics independentistes.

manifestacio petra rei felip vi - intersindicalCSC

Manifestació als carrers de Petra / Foto: @intersindicalCSC

L'acte de Petra ha estat el primer esdeveniment en el qual apareixen junts els reis i les seves filles durant la seva estada a Palma, on s'estaran fins al 18 d'agost. Tot plegat coincideix amb uns dies en què la monarquia es troba al centre de la polèmica per la recent fugida d'Espanya de l'emèrit, Joan Carles. I.

Durant la visita, en la qual han estat acompanyats per la ministra d'educació, Isabel Celaá; la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la protesta antimonàrquica ha coincidit també amb una concentració de suport als reis.

En aquesta convocatòria de Foro Baleares, repartida en tres carrers, s'han sentit càntics de "Viva el Rey", "Viva Juan Carlos", "Arriba Espanya" i "Viva la reina Letizia".