Cecot i PIMEC han valorat positivament que el Govern intenti crear ponts de diàleg amb el govern espanyol per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. La patronal egarenca considera que el discurs de Carles Puigdemont "aporta un punt de serenor al conflicte polític que estem vivint a Catalunya, redueix tensió i obre una porta al diàleg".

PIMEC celebra l'inesperat acord i considera que "si s'hagués allargat la situació d'inestabilitat, s'hauria pogut produir una situació de desgovern que hauria estat perjudicial per al teixit empresarial i per a la societat en general". 

Cecot també fa èmfasi en "la reclamació que la comunitat internacional exerceixi un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català" i demana "un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent de la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat", ha afegit en el comunicat. Per la seva banda, PIMEC ha donat prioritat a la flexibilitat mostrada pels dos bàndols i reconeix "la responsabilitat de les parts negociadores per haver posat per damunt els interessos del país i dels ciutadans, per sobre dels del seu partit". 

Totes dues patronals han prioritzat el diàleg com a eina principal per solucionar un conflicte que "s'està ajornant en el temps". PIMEC ha personificat el problema i ha agraït a Puigdemont les paraules referents a les petites i mitjanes empreses de Catalunya com "un dels esglaons en els quals el model socioeconòmic de Catalunya descansa amb més confiança, amb més tradició i amb més identitat". En aquesta línia, la patronal ha demanat que "s'harmonitzin les polítiques socials amb les econòmiques, prioritzant la reducció de la pressió fiscal per les PIMES i els autònoms".