Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han anunciat aquest dijous una nova marxa com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Aquesta serà la sisena ruta de la iniciativa Marxes per la Llibertat impulsada per ANC i Òmnium, i sortirà de Castelldefels i acabarà a Barcelona, on confluiran la resta dels cinc camins programats.

Així doncs, la ciutat del Baix Llobregat s'afegeix a Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona com a punt de sortida de les sis marxes que es faran durant tres dies per respondre a la resolució del judici al procés i que "bloquejaran el país", afirmen els CDR.

Aquestes marxes, expliquen els CDR, estan inspirades en d’altres que han tingut una gran transcendència, com ara la marxa sobre Washington pel treball i la llibertat de Martin Luther King, o la Marxa de la Sal de Gandhi, i "pretenen empoderar la ciutadania i teixir una resposta de país massiva i no-violenta que torni a omplir els carrers del país".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat