Més de 200 persones s'han concentrat aquesta tarda davant la seu de la CUP a Barcelona per demanar a la formació anticapitalista que mostri la "targeta vermella a l'autonomisme" i que "tombi" el govern de la Generalitat, ja que asseguren que "sense desobediència no hi ha independència".

Els manifestants han penjat a l'entrada del local de la CUP dues pancartes en les quals pot llegir-se: "El poble mana: desobeïu o dimitiu" i "No us adormiu. Toca prendre partit". En un moment donat, mentre cridaven "targeta vermella a l'autonomisme", els concentrats han mostrat diverses cartolines d'aquest color i, posteriorment, dues de les manifestants han pres la paraula i han llegit un manifest.

El mateix afirmava: "Exigim al Govern que obeeixi el mandat de l'1 d'octubre (...) No volem autonomisme, exigim la república que vam votar (...) En cas contrari, exigim al govern que desobeeixi o dimiteixi".

concentracio cdr seu cup - sergi alcazar

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Laia Estrada, ha respost als CDR assegurant que el seu partit "ha rebut el missatge" i que el traslladarà a les seves bases perquè decideixi en què es tradueix aquesta targeta vermella que han demanat els manifestants.

Ha assegurat que la formació anticapitalista "no només entén, sinó que comparteix" accions com la d'avui, i ha asseverat: "De Madrid no hem d'esperar absolutament res. Tot depèn de nosaltres: avui, aquí i ara".

Els manifestants s'han dirigit tot seguit en direcció al Passeig de Sant Joan, on hi ha la seu del PDeCAT.

DIRECTE CDR concentració seu CUP Sergi alcàzar 9