Els Comitès de Defensa de la República volen que la manifestació convocada per aquest dissabte pel sindicat policial Jusapol a la Via Laietana de Barcelona es desplaci a Montjuïc “on ja es fan manifestacions d’extrema dreta”.

En una carta oberta adreçada al president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i signada per deu CDR de Barcelona, més la territorial de l’ANC de Ciutat Vella i l’Associació de Veïns del Casc Antic, es demana que s’impedeixi la manifestació de Jusapol pel centre de la capital de Catalunya donada “l’oberta hostilitat” de Jusapol “cap a una part majoritària de la ciutadania de Catalunya per motiu de la seva orientació política”.

carta JUS

Els signants afegeixen que donat que la manifestació es convoca per “una reivindicació laboral”, -el sindicat demana l’equiparació de salaris entre totes les forces policials de l’Estat-, aquesta s’hauria de fer a Madrid, on hi ha “el govern que ha de decidir sobre el tema”. A més, assegura que els policies que formen part del sindicat “amenacen un sector significatiu de la nostra població”.

Per tot plegat, insten les autoritats a impedir la manifestació pel seu “caràcter clarament provocador” i el seu “tarannà polític”, que consideren “il·legal en una manifestació d’un sindicat policial”. En cas de no impedir-la, proposen que es traslladi a “espais com Montjuïc, on ja es fan manifestacions d’extrema dreta”.