Unes 2.000 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant la comissaria dels Mossos de plaça Espanya per protestar contra la sentència al procés i les càrregues policials de l'última setmana, amb la única consigna de portar un pot de sabó i un paraigua.

En un primer moment, els manifestants han tallat el trànsit de tota la plaça Espanya demanant la llibertat dels presos. Un cop tallada la via, han escenificat la trampa del Fairy -la suposada tècnica per fer caure la policia que Enric Millo va atribuir als votants de l'1-O durant el judici- i l'han abocat a la font del centre de la plaça i a l'asfalt.

manifestacio cdr plaça espanya fairy - mireia comas

 

Mireia Comas

Al mateix temps, un altre nombrós grup de manifestants ha seguit tallant la calçada idurant tota la tarda mentre cridaven consignes en favor de la llibertat dels presos i cantant cançons reivindicatives com l'Estaca, Que tinguem sort o el  Bella Ciao. En un moment dels càntics, la gent també ha obert les llums mòbils, una escena que ja és habitual en manifestacions i concentracions independentistes.

Abans de començar la concentració, dues persones unionistes han increpat alguns dels manifestants i els han insultat. Ràpidament, la resta de manifestants els ha aïllat i han acabat marxant entre xiulets i escridassades.

ELNACIONAL manifestacio cdr plaça espanya - mireia comas

 

Mireia Comas