Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han deixat durant la matinada d'aquest dilluns restes d'escombraries i excrements davant les seus del PDeCAT i ERC en diversos municipis catalans per criticar les "renúncies" dels partits per fer efectiva la independència.

En una publicació a Twitter han acusat el Govern de no estar treballant per a la independència i han recriminat la detenció durant la setmana passada de diversos activistes independentistes per part dels Mossos d'Esquadra per presumptes delictes com a pertinença a grup criminal: "No treballeu per fer efectiva la independència. Deteniu activistes. Pacteu amb el 155. Menysteniu els vots del poble. El poble mana i el Govern obeeix. Ho teniu clar?".

En municipis com Terrassa, Balaguer i Tarragona, els CDR han dipositat bosses d'escombraries i excrements a les portes de les seus del PDeCAT i ERC al costat de cartells i pancartes amb lemes com n'hi Ha prou renúncies 1-O', 'Merda de partits' i 'Aquesta terra no perdona a traïdors', entre d'altres.