Després de la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg que empara la crema de fotografies del rei d'Espanya dins la llibertat d'expressió, els CDR del Barcelonès han compartit una fotografia del monarca cremant amb l'etiqueta "destronem-lo", per celebrar la decisió del tribunal.

Molts dels CDR també han acompanyat la fotografia amb frases i consignes en contra de la monarquia i la Casa Reial, com per exemple el del Clot-Camp de l'Arpa, que han recordat al monarca que mai no es podrà jutjar ni la llibertat ni els somnis dels catalans i afirmen: "Hem perdut tant que hem perdut la por". O el de la Barceloneta, que ha assegurat que no acceptaran la imposició de cap monarquia, ni del franquisme, ni de ningú, afegint que volen fora "el Borbó" i "que ruli el foc" per cremar fotografies.

Els CDR del Barcelonès no han estat els únics a compartir la fotografia de Felip VI, sinó que des d'arreu del territori català s'han sumat a la iniciativa. Com per exemple el de Sabadell, que recorda el caràcter "antidemocràtic" de l'Estat espanyol i que no s'aturaran fins a aconseguir la República catalana. O també el de Cambrils, que assegura que Estrasburg condemna Espanya.

Acció de llibertat d'expressió

El regidor de la CUP per Girona i membre del secretariat nacional de la formació anticapitalista, Lluc Salellas, ha anunciat que el pròxim dissabte a les 19.00 hores es farà un brindis per celebrar la sentència i una acció de llibertat d'expressió a la plaça de Sant Pere de Girona.