Els CDR han cridat aquest dimarts a teixir una estratègia "basada en la dissidència i la desobediència civil" i han criticat ERC per haver pactat amb els socialistes malgrat que el PSOE va donar suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

En un comunicat, ha afirmat que els partits independentistes pretenen "dominar el carrer i desmobilitzar l'independentisme de base" i considera que actuen moguts únicament per interessos partidistes. El text afirma que els CDR no esperen "res dels partits anomenats independentistes", de la negociació entre governs ni de les institucions d'Espanya.

Denuncien la ''brutalitat'' dels Mossos durant les protestes, critiquen el pacte d'investidura d'ERC amb el PSOE, a qui consideren un dels principals ''artífexs'' de la ''lapidació'' de les institucions catalanes amb el 155, i consideren que la CUP només ''guarda les formes'' sense cap efectivitat. Per això, els CDR defensen que els partits volen ''tancar des de dalt'' el que la ciutadania ''lluita al carrer, des de baix''.

"Assistim a un altre atac de l'autarquia judicial espanyola", han apuntat sobre les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) respecte al president de la Generalitat, Quim Torra, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras. Pel que fa al nou govern espanyol, els CDR han considerat que el PSOE no és un partit ''honest ni confiable'' i que el govern que vol implantar en coalició no garanteix l'exercici de l'autodeterminació i promou legislació ''lliberticida'' i utilitza ''l'assetjament més intolerable'' contra l'independentisme.

També demanen autocrítica: "No podem quedar-nos en el buit dels actes simbòlics ni podem fer iniciatives sense cap seguretat", i demanen coordinació, estratègia i entusiasme.