Convergència assegura que el seu objectiu és fer de Catalunya un Estat independent i membre de la UE. Així ho ha assegurat la portaveu del partit, Marta Pascal, en resposta a les especulacions que han provocat les declaracions del líder de CDC, Artur Mas, en el sentit que la formació es defineix com a sobiranista.

En la roda de premsa posterior a la reunió del secretariat permanent de CDC, Pascal ha volgut sortir al pas d’aquest tema per desmentir que el partit estigui rebaixant el discurs. S’ha remuntat als acords del congrés de Reus en relació al futur Estat independent i ha assegurat que “de cap de les maneres” Convergència vol renunciar al “dret i deure” de convèncer com més gent sigui possible en relació a via independentista.  

“Volem convèncer aquells que no estan convençuts que aquest país pot ser un estat a la Unió Europea. Un Estat que vulgui als seus ciutadans, no com l’espanyol que ha demostrat que no ens vol de cap de les maneres”, ha retret.

En relació a la reunió que demà mantindrà el president Carles Puigdemont amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit que el referèndum és una condició “sine qua non” per fer costat a la investidura del líder socialista al Congrés.

CDC ha fet públic avui part dels resultats de les enquestes que està plantejant entre els militants dins del procés de debat de cara al congrés del partit. En concret els resulats de les 505 primeres enquestes.

Segons aquest sondeig, la militància convergent  es defineix com de centre -4,99%- i catalanista -9,1 sobre 10-. L’opinió majoritària defensa canviar el nom del partit però mantenint la paraula Convergència -35,2-, el 50% defensa substituir les ternes com a sistema d’elecció dels càrrecs i majoritàriament s’inclina per les primàries. Considera que els investigats –abans imputats- no poden anar a les llistes electorals -71,5%-, i en reclamen la dimissió quan hi ha sentència ferma -42%-. Així mateix aposten per la segona volta en les eleccions -81%- i per limitar la duració dels càrrecs públics -73%-.

Així mateix defensen els referèndums, incrementar el salari mínim, la convivència de l’educació pública i concertada, la dació en pagament o regular la prostitució.