Un "espectacle mediàtic" i un "circ" per perjudicar Convergència a les portes d'un congrés transcendental. Així ha descrit el coordinador de règim interior, Francesc Sánchez, l'operació de la Guàrdia Civil que s'ha desplegat en diferents ajuntaments i on s'assenyala de manera particular CDC. Sánchez ha acusat directament el titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el seu ministeri, que, segons afirma, "s'ha convertit en una cova de conspiradors des d'on es fan ingents esforços per destruir CDC pel simple fet de pensar diferent".

"El ministre actua més com a director d'un reallty show que com a ministre d'un país democràtic i de dret", ha denunciat.

Des de Convergència es vol fer una clara distinció entre l'actuació de la Justícia i de la Guàrdia Civil enfront de "gent de l'aparell de l'Estat que intenta fer mal a CDC" i davant la qual asseguren que es defensaran a "capa i espasa".

Sánchez ha denunciat formes d'actuar "predemocràtiques", per les quals exigeixen el cessament del ministre a més d'explicacions per les gravacions que es van fer públiques de les converses amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso. 

Gens preocupats

El dirigent de CDC ha assenyalat la proximitat del congrés, convocat per a aquest cap de setmana com la raó que explicaria aquesta actuació, ha assegurat que el partit està absolutament tranquil i ha expressat el respecte per l'actuació de la Justícia i de la policia.

Pel que fa l'Ajuntament de Girona, ha assegurat que no preocupa "gens ni mica" el partit, atès que aquest consistori ha actuat de manera "impecable i transparent" i així ha quedat avalat pels òrgans que s'encarreguen d'auditar l'actuació dels consistoris.