El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha culpat avui en una entrevista a Los desayunos de TVE "una part de l'independentisme" d'utilitzar la intenció del sindicat a Catalunya de buscar un nou espai de diàleg i transversalitat "per avalar el seu relat polític".

"Una altra part de l'independentisme ja està buscant una sortida dins de la legalitat. A nosaltres ara ens toca mirar d'explicar quina és la nostra posició i que aquesta no sembli atropellada per les posicions dels extrems", ha subratllat Sordo, que també ha explicat que la posició del sindicat a Catalunya és que existeix un "problema polític" i, segons ha dit, "pensar que se solucionarà per la judicialització és un error evident".

En aquest sentit, Sordo ha assenyalat que CCOO "no està avalant un procés de segregació, sinó que busca un nou escenari que surti de l'estricta judicialització".

Respecte a la polèmica per la participació de CCOO en la manifestació a Barcelona sobre els presos del procés sobiranista, el líder de l'agrupació ha assenyalat que "el sindicat no abraça una burgesia separatista catalana", i el que vol és "promoure nous escenaris de trobada a Catalunya i que la política jugui el seu paper".