El nou secretari general de CCOO, Javier Pacheco, s'ha reunit amb el president Carles Puigdemont, amb la voluntat de presentar formalment la nova direcció del sindicat i els resultats de l'11è Congrés del sindicat celebrat entre el 4 i el 6 d'abril. En la reunió, el líder de CCOO ha reclamat a Puigdemont que els mecanismes de seguretat jurídica dels funcionaris en el desplegament del referèndum l'1-O es ''concertin'' en la Mesa de la Funció Pública, una petició que es fa conjuntament amb la UGT.

En relació amb la declaració del nou secretari general confederal de CCOO, Unai Sordo, que afirmava que CCOO no donarà suport ni al govern espanyol ni a la Generalitat en la convocatòria d'un referèndum, Pacheco ha recordat que el sindicat no donarà suport a un nou 9-N i que només secundarà la convocatòria si s’assegura que el resultat del referèndum serà vinculant.

Pacheco ha justificat la necessitat que les garanties de seguretat jurídica dels funcionaris en el referèndum s'acordin en la Mesa de la Funció Pública perquè suposen una modificació de la seguretat jurídica dels treballadors. És per aquest motiu que considera que s'ha de pactar i negociar amb els representants dels treballadors en el marc de concertació de la Mesa. 

En declaracions posteriors a la reunió, el nou líder de CCOO ha manifestat que s’havia encarregat de traslladar al president i a la consellera de la Presidència ''la preocupació'' del sindicat en relació a la falta d’espais de concertació per poder consensuar mecanismes de seguretat jurídica per als funcionaris que han de participar en el desplegament del referèndum de l'1-O. 

El dirigent sindical ha manifestat que per part del president de la Generalitat no s'havia anunciat cap tipus de compromís que garantís aquesta via de concertació i en un gest ''voluntarista'' (segons paraules de Pacheco) s'ha limitat a anunciar que traslladaria la petició sindical a la consellera de Governació, competent en la Mesa de la Funció Pública, perquè decideixi si és necessari incloure aquesta negociació en aquest espai de concertació.