El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat aquest dimecres la convocatòria "urgent" d'eleccions autonòmiques a Catalunya per "restablir el marc de negociació" i emprendre tot seguit l'aprovació d'uns nous pressupostos per al 2020.

Pacheco ha llançat aquesta proposta durant la seva participació en el col·loqui Fòrum Europa Tribuna Catalunya, davant d'un auditori en el qual es trobaven, entre d'altres, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani.

"A Catalunya hem de recompondre el tauler polític trencat. Cal convocar eleccions autonòmiques ja i que finalitzi així l'últim vestigi del 155, que van ser els comicis convocats per Mariano Rajoy", ha dit el líder de CCOO.

Segons la seva opinió, Catalunya necessita en primer lloc que els partits marquin de manera clara les seves estratègies i que la ciutadania decideixi sobre qui són els seus representants per després aprovar els pressupostos en el primer trimestre del l'any que ve.

Al mateix temps, Pacheco també ha emplaçat directament ERC a facilitar amb el seu vot la constitució del nou govern d'Espanya, després del preacord tancat entre el PSOE i Unidas Podemos.

Finalment, Pacheco s'ha fet ressò de l'informe d'Amnistia Internacional i ha reclamat la "imprescindible" llibertat dels presos polítics condemnats pel Tribunal Suprem "per justícia" i també per "utilitat" perquè són "interlocutors necessaris" per resoldre el conflicte polític a Catalunya.