La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha criticat la "deriva reaccionària" del PSOE liderat per Pedro Sánchez, i ha citat els presidents d'Extremadura, Castella la Manxa i Aragó, Guillermo Fernández Vara, Emiliano García Page i Javier Lambán, respectivament, que discrepin amb les polítiques del seu partit, fomentant així la divisió al si del partit socialista.

"Cada vegada que hi ha una crisi, insto a Vara, García Page i Lambán, que representen un altre PSOE a què prenguin la paraula i obertament discrepin amb la línia de Sánchez," va manifestar Álvarez de Toledo en una entrevista en Onda Cero, en la qual ha lamentat que els presidents autonòmics "mai no treuen el cap" perquè segons el seu parer, l'únic PSOE que hi ha és "sanchista".

Preguntada per un candidat alternatiu a Sánchez de cara a una pròxima investidura, la 'popular' ha expressat que desitjaria a algun socialista "del PSOE de política comuna" que "discrepi dels acords amb Bildu o del pacte a Barcelona", però lamenta que "això mai no succeeix" i Sánchez continua bloquejant el país.

Prefereix repetició electoral a Sánchez

Així, ha insistit en la seva preferència per una repetició electoral, abans que un govern del PSOE "sostingut pels separatistes i amb Bildu aplaudint". "Prefereixo anar a les urnes que tenir un govern que li faci malament al meu país", ha declarat Álvarez de Toledo, que considera que Sánchez és "incapaç" de forjar acords per desbloquejar la situació i aconseguir la seva investidura.

"No hi haurà govern ara ni al setembre perquè no hi ha una majoria per tirar endavant acords de govern", ha assegurat la portaveu parlamentària del PP, sobre la possibilitat que el PSOE aconseguís el suport dels partits nacionalistes per tirar endavant la seva investidura. Segons ella, per governar cal pactar acords i "serien incapaços".

Defensa un "reagrupament" de PP i Cs

D'altra banda, Álvarez de Toledo, ha insistit en extrapolar la fórmula de Navarra Suma a Catalunya i de formar un "espai comú" amb Ciutadans de cara a pròximes eleccions generals per fer front a la fragmentació de la centredreta. "Aquest espai de reagrupament acabarà passant", ha assegurat.

"Jo ho demano per a tot Espanya, també a Catalunya si hi ha eleccions", ha manifestat la diputada del PP, que insisteix que a Catalunya "també es donen unes condicions peculiars" per optar per aquesta fórmula, malgrat que la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán l'ha rebutjat.

"A mi em sorprèn la resposta de Roldán quan li van fer aquesta pregunta, perquè jo vaig pensar en Catalunya es donen les circumstàncies que a Navarra i són realment dramàtiques", ha afirmat Álvarez de Toledo, sobre la coalició de centredreta a Catalunya i també a Espanya "que necessita una coalició de forces afins per desbloquejar la situació".

Demana a Rivera que reflexioni

En aquest sentit, la dirigent 'popular' ha recordat que el president del PP, Pablo Casado, ja va oferir un acord de coalició al líder de Ciutadans, Albert Rivera, en les anteriors eleccions i que aquest va rebutjar, per la qual cosa li ha demanat que "reflexioni".

"Aquesta coalició podria haver estat molt beneficiosa i li demano a Rivera que aprofiti aquests dies per meditar i reflexionar a fons sobre aquesta qüestió", ha manifestat Álvarez de Toledo, que assegura que l'espai polític "acabarà reagrupant-se en un espai comú".

Amb tot, la portaveu del PP en el Congrés està convençuda que ambdues formacions de centredreta es reagruparan en "una suma de forces" i la fragmentació de vot "convergirà en un espai comú". Així, ha afirmat que "toca la tornada dels votants de Vox al PP", perquè segons el seu parer, la formació de Santiago Abascal "ha tocat sostre".