La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo ha qualificat d'"humiliant" i "denigrant" la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats i ha criticat la presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, per "permetre" que els presos polítics "insultessin l'ordenació jurídica i la democràcia".

"No em sembla la persona més adequada per defensar la Constitució i protegir l'Estat", ha indicat Álvarez de Toledo aquest dimecres en una entrevista a Onda Cero, amb referència a les al·lusions a la República de Catalunya que van fer els diputats presos quan van jurar el càrrec.

L'única diputada del PP per Catalunya ha retret a Batet que no "exigís l'acatament de les normes als presos" quan va permetre que juressin l'acta en nom de la independència de Catalunya. "Quan un jura per l'1 d'octubre, s'està carregant el jurament mateix i la democràcia", ha expressat.

En aquest sentit, també ha criticat el gest del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, quan va donar la mà a Oriol Junqueras, que a parer seu "no és un pres polític sinó que va organitzar i va intentar donar un cop d'estat a la democràcia".

Aplaudeix el gest de Rivera

Álvarez de Toledo ha aplaudit l'actitud d'Albert Rivera durant el ple d'ahir quan va prendre la paraula per recriminar a Batet les fórmules d'acatament dels presos independentistes, i ha justificat que el líder del PP, Pablo Casado, "va fer bé de no col·laborar en aquest circ dantesc".

Tot i així ha admès que Rivera "està prenent la substitució del PP" en avançar-se al líder del PP a prendre la paraula. "Hi ha batalles que de vegades les guanyen uns i d'altres d'altres", ha assenyalat.

No li sembla "preocupant" que Rivera s'avancés als populars perquè, ha explicat, després de la constitució del Congrés el PP es va afegir a la queixa que va fer el líder de Ciutadans i va presentar tres iniciatives encaminades a demanar la suspensió immediata dels presos i reformar el reglament.

Amb tot, Álvarez de Toledo ha defensat la "legitimitat" de Casado "per continuar amb un projecte polític a Espanya", mentre ha allargat la mà a Ciutadans "per treballar conjuntament". "Hi ha d'haver reagrupament", ha indicat.