La candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha titllat el president del Govern, Pedro Sánchez, de ser el cap de l'Executiu "més anticatalà" dels últims 40 anys a Espanya i de robar als catalans, juntament amb seus socis, la convivència interna i la cultura d'Espanya.

En un acte davant d'unes 150 persones en el Club Nàutic de Salou (Tarragona), al costat del president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i el cap de llista al Congrés per Tarragona, Jordi Roca, la candidata ha insistit en què aquestes eleccions hi haurà o bé Sánchez, o bé la igualtat, la democràcia, la Constitució i la llibertat: "O Sánchez o Pablo Casado".

"Us roben o pretenen robar-nos els nostres drets de ciutadania i condició de ciutadans lliures i iguals davant de la llei. Davant aquest projecte profundament anticatalà i antiespanyol hem de plantar cara", ha alertat Álvarez de Toledo.

Ha criticat que "va ser investit amb els vots d'uns colpistes, de partits i persones que han fet un mal profund i radical a la societat". En aquests sentit l'ha acusat de voler pactar amb els que, segons ella, han fet més mal als catalans, en referència a l'independentisme. "Aquí hi ha la clau del seu projecte. És reforçar i perpetuar el sistema i paradigma que ens ha portat fins aquí: l'adoctrinament dels alumnes, l'incompliment de la llei, tot això és anticatalanisme", ha afegit.

Álvarez de Toledo també li ha retret que Sánchez continuï sense dir que no indultarà els polítics sobiranistes presos: "És la confessió més nítida que aquesta és la seva primera intenció". "Per tornar a tenir una esquerra de veritat, compromesa amb els valors constitucionalistes, és necessari que el PSOE de Sánchez faci un canvi. La prova que això és així és la seva pèrdua de valors: ni defensen la igualtat, ni la constitució", ha afirmat.

També ha asseverat que tots els que desafien l'ordre constitucional tenen un candidat malgrat no estar en els debats televisius: "Estaran representats per Pedro Sánchez, qui garantirà que els seus objectius de ruptura puguin seguir endavant".